Μαθηματα βαρυτητας απο τον κο. Κογιοτ

Στις 9 Απριλίου του 2015 κατέθεσα την αίτησή μου να αναγνωριστώ ως αντιρρησίας συνείδησης.

Στις 22 Απριλίου του 2016, τριακόσιες εβδομήντα εννέα ημέρες μετά, ξεκινώ επιτέλους τη θητεία μου.

Στην πραγματικότητα όμως είχα αρχίσει να φεύγω από καιρό, αν και ζούσα στην Αθήνα. Οι μεταβατικές περίοδοι έχουν μία ιδιόμορφη ικανότητα: να μην ανήκουν ούτε στο πριν ούτε στο μετά. Είναι σαν να κάνεις το άλμα για να περάσεις πάνω από ένα χάσμα. Για λίγες στιγμές βρίσκεσαι στον αέρα πάνω από το κενό, δεν πατάς σε καμία από τις δύο απέναντι πλευρές.

Στη δική μου περίπτωση αυτή μεταβατική περίοδος κράτησε έναν χρόνο. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχα καταλάβει πως ήμουν ήδη πάνω από το “χάσμα”. Σαν το Κογιότ από το παιδικό, που πάνω στην ένταση του κυνηγιού συνεχίζει να τρέχει πέρα από την άκρη του γκρεμού, περπατώντας στον αέρα. Και ήταν ωραίος χρόνος, γεμάτος με στιγμές και ανθρώπους και λάθη και συμπεράσματα και ένα γκρι γατάκι που βρήκα στο Αιγάλεω. Και κάπου στην πορεία ξέχασα πως το άλμα έχει σκοπό να φτάσεις απέναντι, και νόμιζα πως πετούσα.

Αλλά, όπως θα σας πει οποιοδήποτε μήλο που ωρίμασε αρκετά, η βαρύτητα δεν κάνει εξαιρέσεις. Η απέναντι πλευρά άρχισε να πλησιάζει απειλητικά και κοιτάζοντας κάτω με έπιασε υψοφοβία.

Αλλά να τη βράσω την υψοφοβία- 379 ημέρες μετά, φτάνω επιτέλους απέναντι! Και με περιμένουν τόσα πολλά εκεί. Αν στον περασμένο χρόνο έμαθα πολλά, στον ερχόμενο θα μάθω περισσότερα.Θα πετύχω στόχους, θα ξεπεράσω προσκόμματα, και θα βγω στην άλλη πλευρά ως μία βελτιωμένη εκδοχή του εαυτού μου. Μπορεί να έχω άγχος τώρα, αλλά είναι στο χέρι μου να το μετατρέψω σε άγχος σαν αυτό που έρχεται πριν ξεκινήσει κάποια συναρπαστική εκδρομή.

Έτσι, αν και απέχω μερικές μόνο ημέρες από την πρόσκρουση, μπορώ να κοιτάξω πίσω στο χρόνο που πετούσα και μπροστά στο χρόνο που θα περάσω στον Πύργο Ηλείας και να χαμογελάσω εξίσου.

Νομίζω πως παίρνω άριστα στο μάθημα του καθηγητή Κογιότ.

slide_13

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s